Din framgång är ditt största vapen | 20 år, mamma & entreprenör
Emma Janson

20 år, mamma & entreprenör

Annons

Din framgång är ditt största vapen

För ett tag sedan hände nåt som fick mig att tänka på en sak väldigt mycket. Jag och mina kollegor la, för nån månad sen, upp konkreta och bra mål inför det här året; en plan som kommer ge mig en skyhög lön i slutet av året. Det kommer krävas enorma uppoffringar och extremt tuffa veckor för mig men det är ett val jag gör för att om bara ett år, när jag är 19 år gammal, ha en lön som inte ens många vuxna har idag. 

Jag har en vilja och en drivkraft som många andra kanske inte har. Det har jag alltid haft. Men kanske har det dragit igång lite extra och vaknat till liv på riktigt nu för att jag sitter i en situation som många anser vara ansvarslös, dum och dålig. Kanske för att många inte tror på mig och tror att skola, en bra framtid och barn i ung ålder inte går ihop. Kanske för att jag känner att jag måste motbevisa hela världen och visa att det går; det går att plugga klart fast man får barn, det går att bli framgångsrik fast man bara är 18 och dessutom skaffat barn, det går att få en bra framtid ändå. Det går bara man vill. Det behöver inte gå åt helvete och man behöver inte “förstöra sin framtid” som många anser att man gör när man blir gravid och får barn i tonåren. 

Jag skulle aldrig rekommendera någon att skaffa barn när man inte gått klart skolan eller inte har en stadig inkomst; men jag skulle absolut säga att man ska göra det bästa av situationen om det väl skulle hända ändå. 

Under sista delen av min graviditet fick jag en otroligt stor möjlighet till att bygga min egen framtid och göra nånting stort. Jag fick en möjlighet till att skaffa mig och min dotter en väldigt bra framtid där vi kan vara ekonomiskt fria. Varför skulle jag välja att inte ta den? Varför skulle jag nöja mig med att bara göra detta halvhjärtat och halvvägs när jag vet vart jag kan ta mig? Varför skulle jag säga nej till att bli ekonomiskt fri redan vid 19 års ålder? Det krävs självklart oerhört mycket av mig för att jag ska lyckas med detta men på bara fem månader har jag redan lyckats ta mig väldigt långt så jag vet att jag kan. Det kallas framgång och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är stolt. 

quotes-inspire-success1

 

Nu till saken… Detta yttrade jag mig om på Twitter för ett tag sedan. Dumt. För här i Sverige har vi den så kallade jantelagen. Det är fult att prata om pengar, det är skrytit att ens nämna att det går bra för en och det är absolut omöjligt att glädjas åt dom som lyckas. Avundsjukan tar över för många (omedvetet eller medvetet) och helt plötsligt är dom som är snäppet mer framgångsrika än en själv “skrytiga” och “tror att dom är bättre än alla andra”. Så är det inte. Inte med alla i alla fall. Jag nämnde min framgång då jag är oerhört stolt; jag är stolt över att jag jobbar så hårt för en bra framtid, jag är stolt över att jag lyckas och jag är stolt över att jag inte gett upp dom gånger det känts tufft. Men framför allt är jag stolt över att jag tar mig dit ingen nånsin kunde ana att jag skulle lyckas ta mig. Det betyder inte att jag skryter. 

Framgång är absolut ditt största vapen. Du kan vrida om så många knivar i så många magar med din framgång och du kan motbevisa alla dom som inte trodde på dig med din framgång. Folk kommer hata dig för din framgång. Varför? För att du gjort nåt dom aldrig kommer göra och för att du lyckats bättre än dom. Jag kommer aldrig jobba i tystnad, jag kommer aldrig hålla min framgång hemlig. Varför? För jag är stolt såklart. Jag vet också att många kan inspireras av min resa och kan jag inspirera en person så är jag nöjd och råkar jag göra resten av världen pissed då, så får det helt enkelt bli så. Då har jag i alla fall lyckats inspirera nån och det är mitt mål; att inspirera. Sen hur många jag inspirerar är inte relevant. 

Det kommer alltid finnas dom som ser ner på dig för att du lyckas men det är av ren avundsjuka så varför gråtta ner sig av det och ta åt sig? Jag mådde jättedåligt den natten som den här twitter-incidenten hände just för att det inte fanns nån glädje över min framgång. Det var tvärtom. Jag skröt tydligen. Men så insåg jag sen: vem har tagit sig längst? Jag. Okej bra då snackar vi alltså avundsjuka. Fine, då får väl folk va avundsjuka då. Vad tjänar dom på det? Ingenting. Jag ser det lite som att “okej bra, då har jag lyckats visa nån som trodde mitt liv skulle gå helvete att det inte alls gjorde det”. 

“Success is our secret weapon.” Med lite vilja klarar vi allt! VÅGA PRATA OM ERA FRAMGÅNGAR! Var stolta och håll ryggen rak, för ni är grymma och det ska ni med stolthet kunna visa upp och öppet tycka om er själva <3

success1

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emma Janson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats