Att vara ensamstående | 20 år, mamma & entreprenör
Emma Janson

20 år, mamma & entreprenör

Annons

Att vara ensamstående

Mina tankar och känslor kring det här ämnet slutar nog aldrig att produceras. Det blir bara fler och fler tankar och mer och mer känslor kring det hela samtidigt som jag varje dag blir mer och mer okej med att faktiskt vara ensamstående mamma och inte dela föräldraskapet och min dotter med någon annan. Trots min starka vilja om att faktiskt få göra det. 

 

Det är självklart tufft. Det är SÅ tufft och SÅ jobbigt vissa dagar att vara ensamstående. Jag vill ibland bara lägga iväg Delia nånstans, gräva ner mig under täcket och sätta i hörlurar och somna till bra, hög musik i öronen och sova bort en hel dag. Det går ju självklart inte och jag skulle aldrig bara lämna Delia på det sättet. Men känslan av att vilja fly från föräldraskapet uppkommer ibland, jag skulle ljuga om jag sa annat. Det är skittufft att hålla koll på både skola, jobb och bebis samtidigt, speciellt när man är ensam. Det är skittufft att försöka balansera allting och få vardagen att gå ihop. Det är framför allt skittufft att hitta orken till att ta tag i saker och ting, orken till att göra sig iordning och åka iväg, orken till att jobba och plugga och sitta i möten. Det är svintufft att vara ensamstående och dessutom både student och egenföretagare. Däremot är det självklart värt det, annars hade jag aldrig gjort detta. Jag hade inte startat det här företaget och jag hade kanske tagit ett studieuppehåll och tagit igen studierna nästa år men det är inte vad jag vill. Det är inte den jag är. Jag är den som gillar att kämpa och lyckas ta mig igenom dom allra tuffaste tiderna och därför har jag valt att, trots min situation, ta mig igenom detta och bygga mig det livet jag vill ha och designa min framtid själv redan nu. 

 

Jag vet att många av er tycker att jag får det att låta så enkelt att vara mamma, ensamstående, studerande och driva eget företag samtidigt så jag vill egentligen bara göra det tydligt för er att oavsett hur enkelt jag än får det att låta och se ut här i bloggen så ska ni vet att det är SVINTUFFT! Detta är en av dom absolut största utmaningarna jag nånsin tagit mig an och det är så jäkla jobbigt vissa dagar att jag gråter på vägen hem från bussen, att jag tar långa sovmorgnar fram till halv 1 på dagen och ställer in möten för att jag inte orkar mer än att bara ligga i sängen med min dotter och vara en trött, utmattad mamma för en stund. Det är kul, det är mysigt och det är helt underbart men det är samtidigt fruktansvärt, fruktansvärt tufft många dagar!

IMG_6075_3
Här låg min älskade fortfarande i magen <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emma Janson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annica

    Känner igen mig så väl i det. Jag kallar mig periodvis ensamstående mamma. Pga min make jobbar borta hela somrarna. I år är han borta hela juni och juli. Så då har jag 3 barn (3 år, 2 år och 6 månader då) plus heltid studier och allt som hör till hushållet och sådant.

  2. Annica

    Känner igen mig så väl i det. Jag kallar mig periodvis ensamstående mamma. Pga min make jobbar borta hela somrarna. I år är han borta hela juni och juli. Så då har jag 3 barn (3 år, 2 år och 6 månader då) plus heltid studier och allt som hör till hushållet och sådant.

Annons
stats