Att inte längre vara ensamstående | 20 år, mamma & entreprenör
Emma Janson

20 år, mamma & entreprenör

Annons

Att inte längre vara ensamstående

På översta bilden var Delia bara någon månad gammal.. Jag hade precis blivit mamma, gått igenom en hel graviditet på egen hand och delat min förlossning med min mamma istället för med mitt barns pappa. Ni vet, så som det egentligen ska vara.. Det var ett tufft år som ensamstående mamma efter förlossningen. Vi pratar både barn, studier och att starta upp ett eget företag. Allt på egen hand. Med hjälp från vänner och familj dock. Men helt utan en partner i bilden, utan han som egentligen skulle finnas där genom både hela graviditeten och i mitt barns liv. Av nån konstig anledning så kan männen bara tack nej om det inte passar. Av nån konstig anledning så är det tydligen helt okej att som man och som “pappa” helt enkelt bara säga upp sin roll och gå där ifrån utan några större bekymmer eller problem.

På andra bilden ser ni en man som snart fyller 26, en väldigt fin kille som helt och hållet tagit både mitt egna och mitt barns hjärta.
Han är fantastisk. Utan några problem så tar han sig ann papparollen och går från en galen partyprisse till ansvarstagande pappa åt ett barn som inte ens är hans egna. Inte egna kött och blod i alla fall. Men idag är det utan tvekan hans barn, ett barn han har tillsammans med mig och ett barn han garanterat skulle fortsätta träffa regelbundet och utan problem även om (OM!!!) det någonsin skulle ta slut mellan honom och mig. Jag ser upp till honom. Det han gjort är så stort och fint och det finns ingen bättre människa än honom! Tillsammans med honom klarar vi allt <3

Som ni kanske lagt märke till så valde jag att inte skriva “ensamstående mamma” när jag gjorde om min header igår, utan skrev endast “mamma”. Även i min instagram profil så ändrade jag för ett tag sedan från “Single mom” till bara “mom”. Det känns så jäkla stort!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emma Janson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats