4 roliga saker Delia säger | 20 år, mamma & entreprenör
Emma Janson

20 år, mamma & entreprenör

Annons

4 roliga saker Delia säger

Småbarn är ju helt klart som mest underbara när dom säger saker och det blir helt fel, haha! Speciellt när man egentligen vet vad dom försöker säga och det bli sådär extremt sött när dom inte kan säga det ordentligt. Vissa ord känns det som dom flesta barn säger fel på, som blir gulliga men kanske inte sådär speciella att man minns det gulliga felet och berättar för barnen sen när dom blir stora. Sen finns det ju dom där orden som just ens egna barn säger och som man själv tillslut börjar säga hemma för att det blir en sån där intern-grej och nåt man kommer berätta för barnen sen när dom blir stora och skratta åt det. Tänkte lista några av dom absolut roligaste orden Delia säger just nu, som jag tror är rätt unika för just henne.

1. Slampa. Många barn brukar lära sig att säga lampa rätt tidigt vad jag vet. Många barn verkar ha det som ett av sina första ord. Men trots att Delia är väldigt duktig med sitt tal och pratar på som bara den och har gjort det länge så är lampa något hon nyligen lärt sig säga. Men hon säger slampa, inte lampa.. Haha! Sådär lagom pinsam när man är bland folk osv…..

2. Schomma. Hon kan inte riktigt säga komma, när hon vill att vi ska komma eller när hon räcker fram armarna i ett försök att be nån bära upp henne. Hon har alltid, och säger fortfarande, schomma. Haha! Ett ord vi börjat använda lite smått omedvetet här hemma också nu, typ om jag ropar på Rikard och vill att han ska komma så blir det ofta att jag också säger schomma. Eller om Rikard vill ha en kram brukar han räcka ut armarna och säga schomma, haha!

3. Flajmor. Delia kan säga både mormor, morfar och farfar hur bra som helst, men farmor är tydligen svårt. Det blir alltid Flajmor, så himla gulligt!!

4. Dela. Hon kan inte ens säga sitt egna namn än. Förut sa hon E-ia, med ett litet mellanrum mellan E och i liksom, Men nu kallar hon sig själv för Dela och hoppar över i:et helt och hållet, haha!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emma Janson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats